Een Uitleg Over IPL Ontharing

 
Wat is ipl ontharen ?
 

IPL betekend letterlijk: Intense Pulsed Light en is een goede manier om te ontharen. Bij de IPL ontharen behandeling wordt het zeer krachtige licht dat de IPL flitslamp uitzendt opgenomen door het aanwezige melanine in de haren en naar de haarwortels gevoerd. Door de warmte worden de daar aanwezige kiemcellen voor nieuwe haren vernietigd.

 
Een illustratie van de werking van ipl:
 
 

1. Haar in de groeifase bevat veel melanine.

2. De Melanine absorbeert het licht.

3. Het licht wordt in de melanine omgezet in warmte.

4. De warmte vernietigt het haarzakje.

5. Na 1 á 4 weken valt het haar uit,

6. En is definitief verdwenen.

 
Hoeveel IPL behandelingen heb ik nodig ?
 

Het totale aantal IPL behandelingen verschilt per individu en is afhankelijk van het deel van uw lichaam dat u wenst te ontharen, de haardichtheid en de haargroeisnelheid. Onder andere uw leeftijd, etniciteit, gewicht, hormonen, dieet, medicatie en metabolisme zijn van invloed op het aantal behandelingen, net als de dikte en stugheid van uw haar. Gemiddeld zijn er 8 tot 10 behandelingen nodig om van uw overtollig haar verlost te zijn. De eerste behandelingen vinden om de 4 weken plaats. Hierna verlengen we de tussenliggende perioden tot 6, 8 of 12 weken afhankelijk van de haargroei.

 
Bent u verhinderd ?

 

Verhinderd zijn kan natuurlijk altijd voorkomen, u kunt ons dan altijd bellen om de afspraak te verzetten, probeer echter dit zoveel mogelijk te voorkomen omdat te lange tussenpozen het resultaat van de behandelingen niet ten goede komt, haarzakjes welke nog niet helemaal zijn vernietigd krijgen dan kans zich te herstellen.

 

De voordelen van ipl ontharen
 

– Behandeling van grotere oppervlakken in één keer.

– Geschikt voor zowel licht als donker haar (met pigment) en lichte en getinte huid.

– Minder kans op littekens en verandering van pigmentatie.

– Minder pijnlijk en ongemakkelijk vergeleken met andere ontharingsmethodes.

– Blijvend resultaat

– IPL is effectief op nagenoeg elk deel van het lichaam, waar een gladdere, jonger uitziende, haarloze huid is gewenst

– Geen kosten meer voor scheerproducten

 
Verschil in ontharen tussen IPL, electrolyse en laser
 

Bij electrolyse wordt een naald in het haarzakje gestoken, om het vervolgens een elektrische schok te geven om de haargroei te vertragen. Dit is een langzame en pijnlijke methode omdat het haarzakje voor haarzakje gebeurt. Net als een laser zet ipl licht om in warmte, zodat de haarzakjes worden vernietigd .De laser is gebruikt hierbij 1 golflengte (denk aan de laser aanwijs pen, een rechte rode lichtbundel) terwijl de flitslampen van een ipl-apparaat een mix van vele soorten licht uitzenden. IPL-ontharing gebruikt intensief pulserend licht. Dit is uniek omdat het relatief pijnloos is en in tegenstelling tot laserontharing goed werkt op de meeste huidskleuren zonder pigmentatie aan te tasten. IPL-ontharing verwijdert dus veilig en effectief tot 95% van uw ongewenste haar. De omliggende huid beschadigt niet.

 
Wij behandelen niet bij:

 

 

– Zwangerschap

– Zonverbrande huid

 

 
MENU