Couperose

 
Wat is couperose?
 

Een toename van kleine bloedvaatjes in het gelaat wordt couperose genoemd. Het bestaat uit vele zeer kleine bloedvaatjes in de huid in het gelaat welke nooit vanzelf verdwijnen. Couperose wordt door veel mensen als cosmetisch storend ervaren. Couperose is een gevolg van rosacea, een veel vookomende ontstekingsreactie van de huid, in veel gevallen treedt het echter ook op zonder voorafgaande ontstekingsverschijnselen. Uitgebreide blootstelling aan ultraviolette straling in zonlicht is een risicofaktor voor het ontwikkelen van couperose.

 
Wie krijgt het?
 

Vooral mensen van Noord-West Europese origine met een relatief licht huidtype kunnen vroeg of laat last krijgen van deze toename van bloedvaatjes.

 
Hoe wordt het behandeld?
 

Sinds enkele jaren is het mogelijk om couperose met ipl licht te behandelen. De IPL lamp wordt geplaatst op het te behandelen oppervlak en met opeenvolgende flitsen wordt het gewenste gebied behandeld. De behandelende vaatjes worden in de meeste gevallen iets donkerder, waardoor het lijkt alsof de couperose erger is geworden. Dit is echter een goed teken, dit houdt in dat de vaatjes geraakt zijn en snel zullen verdwijnen. Tussen de op eenvolgende behandelingen ligt ongeveer een periode van 4 weken. Gemiddeld zijn er rond de 4 a 5 behandelingen nodig voor een goed eind resultaat.

 
Wij behandelen niet bij:
 

– Zwangerschap

– Zonverbrande huid

– Als u een Hydrochinon creme hebt gebruikt

– Eczeem, psoriasis en andere huidziekte

– Een microdermabrasie behandeling in de vier weken voorafgaand aan uw afspraak bij ons

 
Nabehandeling:
 

– De huid zoveel mogelijk met rust laten

– Drooghouden

 
Wat niet te doen:
 

– Niet scrubben

– Geen creme gebruiken

 

acne

 
acne en IPL
 

Acne, oftewel puistjes en pukkeltjes, is een aandoening waar we bijna allemaal wel last van hebben gehad: tijdens onze puberteit. Maar wat als de acne na je puberteit niet overgaat? Of als je er zo’n last hebt dat je bijna de deur niet uitdurft van schaamte? Tegen hardnekkige acne zijn verschillende behandelmethodes, waaronder een behandeling met IPL. De behandeling met IPL is erop gericht om de bacteriën die het veroorzaken, te bestrijden.

 
Acne en bacteriën: waarom wassen niet helpt en IPL wel
 

Als acne veroorzaakt wordt door bacteriën, waarom helpt het dan niet afdoende om te wassen? Natuurlijk, als je last hebt van acne zorg je er in ieder geval voor dat je je gezichtshuid regelmatig reinigt en dat je niet met vieze vingers aan je pukkels gaat zitten pulken. Maar toch is dit niet de hoofdoorzaak, je krijgt pas te maken met bacteriën wanneer je talgklieren eenmaal verstopt en afgesloten zijn, dus wanneer er acne ontstaat. De bacteriën kunnen geen kant uit, vermenigvuldigen zich en veroorzaken ontstekingsreacties. Door een behandeling met IPL worden niet alleen de bacteriën vernietigd, maar ook wordt de talgproductie gereduceerd, hierdoor krimpen de talgklieren en raken ze minder snel verstopt.

 
De IPL-behandeling tegen acne
 

IPL-behandeling is volkomen pijnloos. Het gepulseerd licht wordt door de huid opgenomen en omgezet in warmte waardoor de huidbacterie vernietigd wordt. De huid zal tot rust komen en de actieve acné zal zienderogen verminderen, de donkere acnélittekens zullen niet verdwijnen, daarvoor is een hyperpigmentatiebehandeling nodig.

 
Geduld is een schone zaak
 

Ook voor de behandeling van acne door middel van IPL geldt: geduld is een schone zaak. IPL is een moderne, veilige en effectieve manier om onder andere acne aan te pakken, maar het is geen wondermiddel in de zin van: één behandeling en je hebt een gaaf huidje, voor de behandeling van acne met IPL geldt dan ook, dat je meerdere malen terug moet komen om een optimaal effect te bereiken. Gemiddeld is een kuur van 8 behandelingen nodig voordat je het gewenste resultaat kunt bewonderen in de spiegel.

 
Wanneer behandelen wij niet?
 

Bij zeer ernstige vormen van acne, zoals:

Acne conglobata

Dit is een zeer ernstige vorm van acne waarbij vele puitsjes samenvloeien tot grote cysteuze holtes met een uitgebreide ontstekeing eromheen.

 Acne keloidalis

Deze ernstige vorm van acne gaat gepaard met de vorming van zeer ontsierende en soms pijnlijke littekens, deze vorm van acne ontstaat meestal in aansluiting op acne conglobata.

 
Nabehandeling:
 

– Huid zoveel mogelijk met rust laten

– Niet aan korstjes krabben en geen puistjes uitknijpen

– Vochtregulerend product met 5% vitamine C 2 maal per dag aanbrengen

– Voeding met soja producten vermijden

 

MENU